Skip to main content
  • Direktion: Keld Willberg
  • Bestyrelse: Lars Aaen (formand), Kent Ernst Hansen, Bjørn Wendelin, Erik Wendelin og Søren Nørgaard Thomsen.
Jyllandsvej 15, Bogense, Danmark

Presseomtale

Jydske Vestkysten
Se presseomtale i dagbladet JydskeVestkysten i forbindelse med offentliggørelsen af samarbejdet mellem Brygge Partners og WENCON.

Beskrivelse af WENCON ApS

Grundlægger af WENCON, Erik Wendelin, startede virksomheden i 1984, som pioner inden for epoxy samtidig med at han specialiserede sig i at udvikle produkter, der ikke var giftige. WENCON arbejder vedvarende på at erstatte sundhedsskadeligt indhold med råvarer baseret på vegetabilske og økologiske olier.

Virksomheden er lykkedes med at overbevise alverdens rederier om, at det i mange tilfælde betaler sig at reparere maskindele og skrog på skibe med epoxy frem for at udskifte og anvende nye dele. Derudover har virksomheden ved øget fokus på bæredygtighed, skabt yderligere fremdrift og sikret Wencon en årlig vækst på 15-20 procent.

Stifter, Erik Wendelin, har i den forbindelse udtalt: ”Vi har fået lettere adgang til at kommunikere med rederiernes topledelser, der er meget optaget af at efterlade det lavest mulige klimaaftryk. Via en ekstern partner har vi kortlagt vore produkters CO2-udledning, og beregningerne viser besparelser på 80-98 procent ved at reparere i stedet for at udskifte på skibe. I en række amerikanske havne er ajourførte grønne regnskaber en betingelse for at anløbe”.

Wencon er beliggende i Bogense og har 10 medarbejdere, hvoraf halvdelen under normale omstændigheder er på farten i det meste af verden. Fokus for 2022 er at få lagt en flerårig strategi, hvor der investeres i organisation og markedsudvikling, herunder også nye kundegrupper som eksempelvis offshoresektoren.

Brygge Partners deltager aktivt i bestyrelsen og som sparringspartnere sammen med den øvrige ejerkreds, som tæller bestyrelsesformand Lars Aaen samt familien Wendelin, der fortsat besidder aktiemajoriteten.